ලිපි අංක 11 – how to dry flowers in salt ලුණු වල මල් වියළන ආකාරය
අවශ්ය දේවල්⤵️⤵️
❄️මල්
❄️බෝරක්ස් – ( borax )
❄️ඉරිඟු පිටි
❄️අයඩීකරණය නොකළ ලුණු
❄️බෝල් එකක් ( bowl )
❄️මල් තිරස් අතට තබා ගැනීමට තරම් විශාල කන්ටේනරයක්
රෙසින් art සඳහා මල් වියළීමේදී මල් වල වර්ණය පවත්වා ගැනීම ප්රධාන වේ. බොහෝ මල් වියලීමේ ක්රමවලට ලුණු ඇතුළත් වේ, මන්ද ලුණු වියළීමේ ක්රියාවලිය පුරාම මල්වල වර්ණවත් වර්ණ පවත්වා ගෑනීමට උපකාරි වේ.. ලුණු ස්වල්පයක් සහ තවත් මූලික අමුද්රව්ය කිහිපයක් සමඟින්, මල් ඒවායේ පාට තරමක් හොදට පවත්වා ගැමීමට හැකිය.
➡️පියවර 1
හානියට පත් කොළ මල් පරීක්ෂා කර ඒවා මෘදු ලෙස ඉවත් කරන්න
➡️පියවර 2
ඔබ වියළන මල් ප්රමාණය සම්පූර්ණයෙන්ම ආවරණය කිරීම සඳහා වියළන ද්රව්ය (ඩෙසිකන්ට්) කොපමණ ප්රමාණයක් මිශ්ර කළ යුතුද යන්න තීරණය කරන්න. ඔබ එකතු කරන ලුණු ප්රමාණය රඳා පවතින්නේ ඔබ සාදන මල් ප්රමාණය මතය.
පියවර 3
➡️බෝරාක්ස් සහ ඉරිඟු පිටි සමාන කොටස් භාජනයකට මිශ්ර කර මිශ්රණය හතරකට අයඩීකරණය නොකළ ලුණු මේස හැඳි 1 සිට 2 දක්වා එක් කරන්න. ( අනුපාතය 4:1 හෝ 4:2 )
➡️පියවර 4
සියලුම මල් රඳවා තබා ගැනීමට තරම් විශාල කන්ටේනරයක් භාවිතා කර ලුණු මිශ්රණයෙන් අඟල් 1/2 සිට 1 දක්වා පතුලේ වත් කරන්න. මිශ්රණයේ මුහුණට ඉහළින් මල් තිරස් අතට තබන්න. ඝනකම් කැකුලු,පොහොට්ටු, කරල් ඇති මල්, ඒවායේ පැතිවල තිරස් ස්ථානයක තැබිය යුතුය. මල් එකිනෙක ස්පර්ශ නොවන බවට වග බලා ගන්න.
➡️පියවර 5
මල්වල මුදුන් සහ පැති සම්පූර්ණයෙන්ම ලුණු මිශ්රණයේ තැන්පත් වන තුරු ආවරණය කර මෙම කන්ටේනරය වියළි උණුසුම් ස්ථානයක තබන්න. සෑම දින දෙකකට වරක් ඔබේ මල් පරීක්ෂා කිරීම දිගටම කරගෙන යන්න සහ මල් වියළී යන තෙක් බලා සිටින්න. විවිධ මල් වල ප්රමනය ඝනකම, වියළීමේ කාලය දින පහේ සිට සති තුනක් දක්වා ගත වේ. මල් අතින් අල්ලන විට කැඩෙන තරමට ඉඩ නොතබන පරිදි සූදානම් වන විට ඒවා ඉවත් කිරීමට වග බලා ගන්න.
❗❗ Tips ➡️ ඉතිරි ලුණු මිශ්ර අපද්රව්ය මෘදු කෙඳි සහිත තීන්ත බුරුසුවක් භාවිතයෙන් ඉවත් කළ හැකිය.
try කරලා වැඩේ කොහොමද කියලා මටත් කියන්න.මීට කලින් දාපු ලිපි ටිකත් කියවන්න.. ලින්ක් පහතින් දාන්නම්..